top of page
Buscar
Jimmywillybow

Què es el hardware i el software?

Avui en dia hi ha molta gent, joves i adults, que no coneixen la diferència entre dos elements tan imprescindibles i tan presents en l'actualitat. És per això, que creo aquesta entrada, per a explicar i diferenciar aquests dos conceptes.


Hardware


El hardware es tot allò que compon els nostres dispisutius i els permet funcionar, és a dir, en el cas d'un rellotge, el hardware seria la pila, les agulles, el motor que les fa girar, la superficie on hi ha escrites les hores i si en té, la carcassa exterior que el protegeix. Un altre exemple es un ratolí, el cualestà format per un sensor, els dos botons principals, la roda del mig, la placa amb totes les

connexions que té a l'interior i la carcassa

de plàstic que envolta, dóna forma i

protegeix tot.


Software


El software és tot allò amb el que interactues un cop l'ordinador està encès, és tot el programari, accions i gests que aquest fa. El teu sistema operatiu, que segurament serà Windows o macOS, és part del software del teu ordinador, però també ho són les aplicacions. Tota tecnologia digital té software, fins i tot una vitroceràmica, que ha de transmetre el teu pols del dit a una resistència que genera la calor.




Hardware & Software


És més fàcilentendre aquests dos conceptes si s'expliquen junts, per exemple, per a encendre una televisió, tu pressiones el botó del comandament, que forma part del hardware i aquest, mitjançant un botó, envia un senyal a un xip que depenent del botó, realitza una acció o una altra, en el nostre cas, el xip ha detectat que es tracta del botó d'encendre i envia, mitjançant un díode emissor de llum, és a dir, un emissor que envia senyal infraroig, el senyal a la televisió que s'encengui. Doncs tot això passa en qüestió de microsegons i això és gràcies als avenços tecnològics que hi ha fins avui en dia.

2 visualizaciones0 comentarios

Entradas recientes

Ver todo

Comentarios


bottom of page