top of page
Buscar
Jimmywillybow

Percepció de la imatge

Actualizado: 3 dic 2020

Quan ens referim a la percepció de la imatge, realment ens referim a l'interpretació que el cervell fa de la llum que li arriba a través dels ulls.


El cervell per a reconeixer les imatges utilitza uns crets patrons, això provoca que quan percebem certes imatges el cervell en fà una interpretació amb l'ajuda d'aquests patrons.


Aquests patrons s'anomenen lleis de gestalt i en aquest exercici veurem sis exemples sobre aquestes lleis.


Llei de la figura-fons




En aquesta llei, el cervell separa les imatges amb formes més complexes i les determina com a fons mentre que les imatges més senzilles les ubica a la superfície donant com a resultat que veiem una figura on realment només hi ha llum.






Imatge treta d'internet que forma part d'una campanya publictaria de la marca absolut: http://www.koreaherald.com/view.php?ud=20161212000699


Llei de la proximitat


En aquest exemple, el cervell tendeix a formar grups amb els objectes que estan més junts, independenment de la forma o la mida i, en aquesta imatge, s'ha format una ampolla de antimosquits amb la paraula "fly flis"




Llei de la semblança



En aquesta fotografia, el cervell intenta agrupar les formes que s'asemblen més encara que totes les figures tinguin el mateix color. És per això que al veure la imatge, observer figures que formen els gots similars més propers.




Fotografia feta per mi


Llei del moviment comú i continuïtat


En aquesta imatge, el cervell, tendeix a seguir crea l'efecte de movient entre els diferents objectes






Fotografia feta per mi


Llei del tancament




En aquest fotograma, el cervell intenta, de forma instintiva, completar la imatge en qüestió donant com a resultat que a partir d'uns pocs cubs iluminats sobre un tauler ple de cubs foscos, podem veure un cercle complet.







Fotografia feta per mi


Llei de l'experiència







En aquest últim cas, el cervell aplica el coneixement anterior per a completar la imatge, es així com passem de veure una imatge vermella amb un nom al mig a veure una ampolla de la marca coca-cola.












Imatge extreta d'internet, de la pàgina web pinterest: https://www.pinterest.es/pin/140526450860717582/

8 visualizaciones0 comentarios

Entradas recientes

Ver todo

Comentários


bottom of page