top of page
Buscar
Jimmywillybow

L'enquadrament

Actualizado: 21 mar 2021

Bon dia a tothom!


Aquesta vegada hem de fer una entrada sobre l'enquadrament i, com sempre, començaré explicant una mica el necessari per a poder entendre millor l'activitat.


L'enquadrament és la selecció que fa el fotògraf en el moment en que fa la fotografia, es a dir, una selecció de la realitat. Això suposa que l'autor, ha de buscar que es el que representa millor allò que vol descriure a la fotografia i enquadrar-ho per a que quan una persona la vegi, sàpiga que es el que hi havia o el que passava en aquell moment.


Aquesta selecció té diferents elements que es poden diferenciar clarament, aquests són:


El motiu i el fons


Per tal que en la imatge pugui representar la realitat, es important que el fotògraf fagi una bonna elecció del motiu i el fons, és a dir, sobre l'objecte principal i el que l'envolta.





La línia d'horitzó


Aquest element és mes important del que sembla, ja que dona moltes sensacions diferents. Per exemple: Aqui podem veure una fotografia amb una l'ínia d'horitzó llisa, cosa que aportqa una sensació de calma i pau mentre que en aquesta altra fotografia podem veure una línia d'horitzó irregular, muntanyosa, donant una sensació més caòtica que en el primer cas.




El format


Aquest és molt senzill, només es determina per l'orientació de la fotografia, si aquesta és vertical, el format de la imatge serà vertical, en cas que sigui horitzontral exactament el mateix.


























La posició del fotògraf


Aquest element tambés es fàcil d'entendre, es tracta de la posició que té el fotògraf respecte al motiu de la imatge, els exemples que poden quedar d'això són: - Lateral

- Frontal




- Superior




- Inferior




1 visualización0 comentarios

Entradas recientes

Ver todo

Comments


bottom of page