top of page
Buscar
Jimmywillybow

Anàlisi fotografia

Bon dia a tothom!


Aquesta vegada hem hagut de fer una anàlisi de diferents fotografies el qual consisteix a escollir dos fotògrafs i dues fotògrafes importants per a la història de la fotografia i seguint un esquema, hem hagut d'analitzar una de les fotos més importants de l'autor.


Dades generals:

Autor: Margaret Bourke

Títol: Margaret Bourke-White atop the Chrysler Building (Margaret Bourke-White damunt de l'edifici Chrysler)

Nacionalitat: Estats Units

Any de la fotografia: 1930


Dades tècniques:

Blanc i negre

Mida: 30,5 × 21,3 cm

Format: Horitzontal


Dades bibliogràfiques: Margaret Bourke va néixer l'any 1904 al districte de Bronx, a Nova York. Aquesta noia, des de molt petita, va destacar per la seva intel·ligència i va passar per sis universitats. També va fer un curs de fotografia a la universitat de Columbia per a millorar el que va heretar del seu pare. També era molt apassionada de l'arquitectura, la tecnologia i la construcció, cosa que, juntament amb el fet que va treballar per a la revista Fortune i per a la revista LIVE, la va portar a la inauguració de molts edificis importants com va ser aquest cas.


Descripció de la imatge: En aquesta imatge es pot presenciar a una dona, de fet, a la mateixa Margaret, preparant una càmera sobre una estructura que sembla un cap d'àliga. Aquests dos elements es troben en primer pla i al fons, podem veure una ciutat i, per l'angle de la càmera respecte a aquesta, podem intuir que l'estructura és un lloc alt, més concretament, la teulada de l'edifici Chrysler de Nova York.


Estudi compositiu: Podríem considerar que es tracta d'un pla general, ja que la imatge conté diversos objectes a part de la dona o del cap d'àliga, també trobem que el motiu és la dona i el cap, mentre que el fons són la resta d'edificis, la posició del fotògraf és lateral.



Dades generals:

Autor: Steve Mccurry

Títol: Sharbat Gula

Nacionalitat: Estats Units

Any de la fotografia: 1984


Dades tècniques:

Color

Mida: 12,7 × 16,1 cm

Format: Horitzontal


Dades bibliogràfiques: Steve Mccurry va néixer a Filadèlfia l'any 1950, als Estats Units. Va estudiar història de la fotografia i el cinema a la universitat estatal de Pennsilvània. Ell volia convertir-se en un reporter gràfic. Després de graduar-se va treballar dos anys al seu diari i després va anar a l'Índia a treballar com a independent. Es va dedicar al fotoperiodisme i la seva primera experiència va ser durant la guerra soviètica a Afganistan, on va prendre la famosa foto. Després de prendre-la, va ser capaç d'amagar la pel·lícula a la roba i portar-la de forma il·legal, ja que legalment no es podia fins que va marxar del país i la va poder publicar.


Descripció de la imatge: En aquesta imatge es pot presenciar a una dona que, posteriorment es va poder localitzar i saber que es deia Sharbat Gula. Es pot observar que té la roba una mica trencada, segurament degut a certa pobresa i a les condicions de guerra del país. Si observem el fons, podem intuir que la noia està en un espai tancat. El que més destaca en aquesta imatge són els ulls, que miren de forma molt intensa a la càmera.


Estudi compositiu: Podríem considerar que es tracta d'un primer pla, ja que la imatge conté la cara de la dona, però la fotografia conté part del pit, sense arribar a la cintura, també trobem que el motiu és la dona i els seus ulls, mentre que el fons és simplement unes làmines de color verd. La posició del fotògraf en aquest cas és lateral.






Dades generals:

Autor: Karl Blossfeldt

Títol: Adiantum Pedatum culantrillo

Nacionalitat: Alemanya

Any de la fotografia: 1920


Dades tècniques:

Blanc i negre

Mida: 27× 36,1 cm

Format: Vertical


Dades bibliogràfiques: Karl Blossfeldt va néixer l'any 1865 a Schielo, Alemanya. Va treballar com a escultor, decorador, dissenyador d'elements de forja, pintor músic i professor. Va estudiar escultura i decoració l'any 1881 a l'Art Ironworks and Foundry i l'any 1884 va rebre una beca per estudiar a pintura i escultura a l'Escola Real prussiana del Museu de les Arts decoratives de Berlín. L'any 1890 va començar a prendre fotografies. Juntament amb Moritz Meurer, va viatjar per Itàlia, Grècia i el nord d'Àfrica on va començar l'estudi de les plantes.


Descripció de la imatge: En aquesta imatge es pot presenciar una planta, aquesta està sola i amb un fons tan artificial, ja que és una fotografia que forma part d'un estudi. Però, a partir d'aquestes dades podem saber que la fotografia va ser preparada, van seleccionar la planta, la van fotografiar i la van documentar.


Estudi compositiu: Podríem considerar que es tracta d'un primer pla, ja que la imatge només conté la planta, la qual atrau tota l'atenció i podem veure com al fons no hi ha absolutament res, només és de color blanc per a reflectir millor la llum.




Dades generals:

Autor: Lewin Hine

Títol: Els nois del diari

Nacionalitat: Estats Units

Any de la fotografia: 1910


Dades tècniques:

Blanc i negre

Mida: 35,3 × 24,9 cm

Format: Horitzontal


Dades bibliogràfiques: Lewin Hine va néixer a Wisconsin, l'any 1874. Va estudiar sociologia a Chicago i, a Nova York, va començar a centrar la seva activitat en la fotografia. Ell volia denunciar les condicions laborals pèssimes del moment i, sobretot, l'explotació infantil i immigrant. A partir del


Descripció de la imatge: En aquesta imatge es pot observar a un grup de nens joves, aproximadament de 12 a 16 anys. Aquests van vestits de forma bastant uniforme i carreguen una bona quantitat de diaris. Podem veure una persona a l'esquerra, la qual, aparentment, té una cigarreta. Pel fons, podem adonar-nos que es troben dins un edifici.


Estudi compositiu: En aquesta imatge trobem un pla general, ja que hi podem veure diverses persones juntes, però la imatge vol ens mostra certs detalls sobre aquestes, Veiem que el motiu són els nens amb els diaris i que el fons són les parets de l'edifici on es troben. També podem d'eduir que eren conscients que s'estava prenent una imatge i que la posició del fotògraf és frontal.




4 visualizaciones0 comentarios

Entradas recientes

Ver todo

Comentarios


bottom of page